Home / Rheden-Regiobode / Rhedense ondernemers willen verder met BIZ

Rhedense ondernemers willen verder met BIZ

RHEDEN – Onlangs kwamen de ondernemers uit het centrumgebied in Rheden bijeen om te bekijken of zij verder willen met de plannen voor een BIZ. Bijna unaniem stemden de aanwezigen voor voortzetting van het traject.

Binnen het afgebakende gebied van een Bedrijven Investings Zone (BIZ) leveren alle ondernemers een bijdrage via een heffing aan de gemeente. In Rheden is dit 300 euro per jaar. Dit bedrag wil de Rhedense BIZ dan gebruiken voor bijvoorbeeld het aankleden van het centrumgebied, bestaande uit het winkelgebied in de Groenestraat en enkele delen van zijstraten waar winkeliers en ondernemers zijn gevestigd.
De afgelopen zomer is een deel van het centrum versierd met bloemen in hanging baskets en rond de feestdagen wordt het gebied voorzien van feestverlichting. Dit wordt nu al geregeld door de ondernemers en zal met de komst van een BIZ gegarandeerd de komende vijf jaar worden voortgezet.
Ook kunnen gezamenlijk activiteiten worden opgezet. Zo werken alle ondernemers samen aan onder andere het behoud van klanten, het verkrijgen van nieuwe klanten en het aantrekkelijker maken van het winkelgebied voor bezoekers en toeristen.

De ondernemers die bij deze bijeenkomst present waren, zijn overwegend positief over de verdere ontwikkeling van het centrum van Rheden naar een BIZ-gebied. De aanwezigen waren bijna unaniem voor het voortzetten van het traject om een BIZ op te zetten. De ondernemers in de betreffende zone worden nog dit jaar uitgenodigd om te stemmen over de definitieve oprichting van een BIZ. Als een meerderheid van de ondernemers instemt, kan het plan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad en gaat de BIZ in 2019 van start.

Lees ook

Meedenken over woningen in oude kleuterschool Dieren

DIEREN – De gemeente Rheden ziet mogelijkheden om woningen te realiseren in de voormalige Willem …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.