Home / Rheden-Regiobode / Rheden voor Oranje schort per direct haar activiteiten op

Rheden voor Oranje schort per direct haar activiteiten op

RHEDEN – Wegens een gebrek aan vrijwilligers heeft het bestuur van Rheden voor Oranje (RvO) het moeilijke besluit moeten nemen haar activiteiten per direct op te schorten. RvO heeft zich altijd ten doel gesteld om activiteiten voor èn door het dorp te organiseren, maar op dat laatste vlak loopt het spaak.

Het bestuur van RvO bestond tot voor kort uit vijf personen, maar bij gebrek aan voldoende vrijwilligers kwam dat er in de praktijk vaak op neer dat zij ook het uitvoerende werk verrichtten en dat terwijl het werk eigenlijk al te veel was voor het bestuur. Onder andere daarom heeft ook een aantal bestuursleden besloten een stapje terug te doen.

Voor de zomervakantie heeft RvO dan ook de noodklok geluid en om hulp gevraagd. De berichten zijn door duizenden mensen bekeken, maar er kwamen slechts twee reacties uit. Om alle activiteiten te kunnen blijven garanderen, heeft het bestuur minimaal vijf nieuwe bestuursleden nodig en ongeveer twintig vrijwilligers. Het tekort aan vrijwilligers is dermate groot dat RvO meent op dit moment géén activiteiten op een verantwoorde manier neer te kunnen zetten.

Rheden voor Oranje bestaat nog wel, maar de eerstkomende twaalf maanden is er geen kerstboom, geen lampionnenoptocht, geen Koningsdag, geen kermis, geen vogelschieten en geen jaarmarkt. Omdat er in 2019 geen activiteiten plaatsvinden, wordt er natuurlijk ook geen contributie geïnd.
Naast de festiviteiten van Rheden voor Oranje, ondersteunt RvO ook diverse andere verenigingen in het dorp door het leveren van verkeersregelaars voor hún evenementen, zoals Lammetjesdag en de intocht van Sinterklaas. Dit blijft, al is er ook een tekort aan verkeersregelaars.

Lees ook

Spreekuur huurdersvereniging

GEM.RHEDEN – Op maandag 21 september hervat de Huurdersvereniging Rheden zijn spreekuur in Dieren. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.