Home / Rheden-Regiobode / Rheden is erkend als Bijvriendelijke gemeente

Rheden is erkend als Bijvriendelijke gemeente

RHEDEN – De gemeente Rheden is onlangs erkend als Bijvriendelijke gemeente. Dat betekent dat er veel gebeurt voor bijen. Naar aanleiding van de erkenning onthullen wethouder Marc Budel en de imkerverenigingen op donderdag 25 oktober het titelbord Bijvriendelijke gemeente. Dit gebeurt aan de Kennedylaan in Velp. Daar wordt rond 14.45 uur een terrein van 600 m2 ingericht met een bijvriendelijk mengsel van bloemen en kruiden. Geïnteresseerden kunnen zich om 14.30 uur verzamelen bij de ‘Ik buurt mee!-keet’ op de hoek van de President Kennedylaan en de Lepelaarstraat in Velp.
De aanvraag voor deze erkenning is gedaan door Imkervereniging Arnhem Velp e.o. De erkenning Bijvriendelijke gemeente is onderdeel van Nederland Zoemt. Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

www.nederlandzoemt.nl

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.