Home / Doesburg-Regiobode / Retour en Bourgogne in Filmhuis Doesburg

Retour en Bourgogne in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Op vrijdag 19 oktober vertoont Filmhuis Doesburg de film Retour en Bourgogne met wijnproeverij. Zondag 21 en woensdag 24 oktober is de animatie Louise en Hiver te zien. Alle films worden vertoond in Het Arsenaal in Doesburg en beginnen om 20.00 uur.

Retour en Bourgogne speelt zich af op een uitgestrekt landgoed in de Bourgogne, inclusief wijngaard. Geen verkeerde plek om te wonen, maar toch is de jonge Jean er klaar mee, hij wil meer zien, trekt de wijde wereld in en bouwt een nieuw leven op in Australië. Na tien jaar keert hij noodgedwongen terug, want zijn vader ligt op sterven. Na een paar snelle omhelzingen van zijn jongere broer en zus vliegen de verwijten over en weer. Ook in de wijngaard is er onenigheid. Met een vader die te ziek is om te bepalen wanneer en hoe de vruchten worden geplukt en verwerkt, moeten zijn kinderen voor het eerst zelf knopen door gaan hakken. Al beweert Jean geen barst meer om de grond te geven, hij stort zich met passie op het werk om zijn broer en zus te helpen.
Na de vertoning van Retour en Bourgogne is er een proeverij van drie witte wijnen door Walter van Ditmars. De prijs bedraagt 6 euro per persoon. Aanmelden kan via info@filmhuis-doesburg.nl en betalen kan in de filmzaal.

Louise en Hiver is een animatie die zich afspeelt in een kleine Bretonse badplaats. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Zoals het een oude dame betaamt, moppert ze af en toe wat in zichzelf over de drukte op het strand. Dan mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Met de gedachte dat één van haar kinderen haar wel zal missen en op zal halen, bouwt ze een hutje op het strand. Terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers karakter. Opgegroeid in deze omgeving komen vele jeugdherinneringen weer boven. Louise onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken. Haar nieuwe leven lijkt daarmee niet alleen een metafoor voor het einde, maar ook voor een levensgevoel en – wijsheid om naar te verlangen.

Lees ook

Naailes in modecafé

DOESBURG – In het modecafé in Doesburg wordt twee keer per week naailes gegeven. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.