dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeBrummen-RegiobodeRestauratie kerktorens

Restauratie kerktorens

Restauratie kerktorens

BRUMMEN / HALL – De gemeente heeft subsidie ontvangen van het Rijk om de komende maanden werkzaamheden uit te voeren aan de kerktorens in Hall en Brummen. Beide rijksmonumenten zijn eigendom van de gemeente. De Monumentenwacht Gelderland begeleidt de verschillende werkzaamheden.
De werkzaamheden beginnen begin oktober in Hall. De grootste klus is het voegwerk. Hiervoor worden steigers geplaatst. In het eerste kwartaal van 2019 wordt de toren in Brummen onder handen genomen. Er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het voegwerk, de kapbetimmeringen, de luidklokinstallatie, het schilderwerk en de dakleien.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215601_Concert_RFC.jpeg

Najaarsconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN - Het Rhedens Fanfare Corps gaf zondag 21 november haar najaarsconcert in de Dorpskerk in Rheden. Het optreden kreeg de toepasselijke titel 'Omdat het weer kon-cert'.

0215871_Samen_Eten.jpg

Maaltijd voor alleengaanden afgelast

DREMPT - De maaltijd voor alleengaanden in het Dorpshuis in Drempt, die gepland stond op woensdag 8 december, is afgelast. De maandelijkse maaltijd was net weer van start gegaan, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om in ieder geval de maaltijd in december weer af te gelasten. Wanneer ze weer

0216372_Pieten_VVO_edt.jpeg

Sinterklaas en Pieten op bezoek bij VVO

ROZENDAAL - De jeugd van voetbalvereniging VVO in Rozendaal kreeg onlangs voornaam bezoek. Sinterklaas en een aantal Pieten kwamen langs. Dat deden zij natuurlijk niet met lege handen. Door een handige samenwerking met de Lidl in Velp konden alle kinderen van een tasje met lekkers worden voorzien. De Sint is

0216356_Bibliotheek.jpg

Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom zetten eerste stap naar fusie

REGIO - Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom willen hun krachten bundelen en daarmee de kwaliteit en impact van kunst en cultuur in de regio versterken. Daarom gaan de culturele organisaties het komend jaar nauwer met elkaar samenwerken en willen zij op termijn fuseren.