Home / Alle-Regiobode / Recordopbrengst kledingbeurs Dieren

Recordopbrengst kledingbeurs Dieren

DIEREN – De jaarlijkse kledingbeurs van de Soroptimistclub van Dieren en Doetinchem in oktober heeft 6000 euro opgeleverd. Dit is een recordopbrengst, zo laat de belangenorganisatie van en voor vrouwen weten.

Eén keer per jaar houdt de vereniging deze ‘dameskledingwinkel voor één dag’; dit was de zestiende keer. De beurs vond plaats in het gebouw van de Gelreband in Dieren. Het bijeengebrachte geld gaat dit jaar naar Girls not Brides. Deze organisatie probeert wereldwijd kindhuwelijken te stoppen en meisjes te stimuleren hun toekomst in eigen hand te nemen. In Ghana bestaat de hulp bijvoorbeeld uit het financieren van onderwijs en onderwijsmateriaal. In Nepal krijgen arme meisjes een fiets om dagelijks mee naar de middelbare of hogere school te gaan. Beide initiatieven verkleinen de kans om uitgehuwelijkt te worden. Bekende mensen als aartsbisschop Desmund Tutu en prinses Mabel van Oranje hebben hun naam verbonden aan Girls not Brides. De overgebleven kleding gaat ook naar het goede doel en wordt geschonken aan de Kledingbank in Dieren.
Naast mooie vintage kleding hing de winkel vol met eigentijdse merken als King Louie, Mexx, Sandwich, Helena Hart en Gerry Weber. Er was niet alleen kleding te koop, maar ook schoenen, tassen en sieraden. Naast een styliste, die iedereen prachtig kon ‘aankleden’, was er een gezellig koffiehoekje om te genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Nieuw dit jaar was dat kopers vanaf 14.00 uur kans maakten op een korting van 10 tot 100 procent op hun aankoopbedrag.
Een grappige anekdote is dat bij het opruimen een echtgenoot van één de dames een bloesje aantrof, dat door zijn vrouw was geschonken aan de kledingbeurs. Hij kocht het ter plekke om sentimentele redenen weer terug.

Lees ook

Rick Evers: Hebbes!

Een paar weken terug vertelde ik over de muis in onze kelder. Hoe hij aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.