Home / Brummen-Regiobode / Plan van Aanpak voor beek en centrum Eerbeek

Plan van Aanpak voor beek en centrum Eerbeek

EERBEEK – Het college van de gemeente Brummen is achter de schermen bezig met de toekomstige ontwikkeling van papierdorp Eerbeek. Zo zijn er plannen van aanpak vastgesteld voor de ontwikkeling van de Eerbeekse beek en het centrumgebied van het dorp.

In maart dit jaar is en nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor Eerbeek en dat betekent dat allerlei ontwikkelingen in het dorp weer kunnen worden opgepakt. De bouw van een clusterschool en woningbouw in de wijk Lombok zijn al opgestart, maar voor andere opgaven is een langer traject nodig. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van locaties an de Stationsomgeving, Coldenhovenseweg, Kerstenterrein, Loenenseweg en Kloosterstraat of het Burgersterrein. Daarbij moet ook worden gekeken naar verkeersstromen en parkeren. Wat betreft de Eerbeekse beek is het streven deze weer zichtbaar en beleefbaar te maken in het dorp, door de beek bovengronds te brengen. Daarvoor zal de beek mogelijk moeten worden verlegd. Daarnaast moet worden geïnvesteerd in de kwaliteit van de beek, zodat er voldoende en een constante hoeveelheid water gaat stromen. Hiervan heeft de historische Oliemolen profijt, maar biedt volgens de gemeente ook ‘grote kansen vanuit toeristisch en recreatief oogpunt.’

Binnen de recent bekrachtigde samenwerking tussen industrie, provincie en gemeente in het project Eerbeek-Loenen 2030 is afgesproken dat de gemeente Brummen kartrekker is voor de verdere ontwikkeling van het dorpscentrum van Eerbeek en de Eerbeekse Beek. Voor beide opgaven is een plan van aanpak opgesteld.
Uiteindelijk moet er eind volgend jaar een gedragen plan zijn voor deze opgaven binnen Eerbeek. Daarvoor wil de gemeente belanghebbenden zoveel mogelijk betrekken via een ‘interatief traject om te komen tot concretere plannen.’ Voor dit traject van start gaat, wordt in november nog een brede informatieavond gehouden.

Lees ook

OVE voelt zich gepasseerd in discussie over kleur van Piet

EERBEEK – De Ondernemersvereniging Eerbeek voelt zich gepasseerd door het gemeentebestuur, dat vorige week bekendmaakte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.