Home / Rheden-Regiobode / Opening derde locatie FormulierenHulp in Velp

Opening derde locatie FormulierenHulp in Velp

VELP – Inwoners van de gemeente Rheden die weleens lastige brieven of moeilijke formulieren krijgen, kunnen vanaf woensdag 17 oktober óók terecht bij FormulierenHulp in Buurthuis De Poort in Velp. Om 13.30 uur verzorgt wethouder Gea Hofstede voor de feestelijke opening van deze derde locatie van FormulierenHulp.

Iedereen krijgt ze weleens: brieven en formulieren. Alleen is helaas niet iedereen in staat om de inhoud gelijk goed te begrijpen. Vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje zijn bij FormulierenHelp aanwezig en helpen bij het invullen van formulieren of ze leggen de inhoud van de brieven begrijpelijk uit. Bezoekers kunnen hier ook terecht voor informatie en praktische hulp bij hun financiële administratie. Tijdens de opening op 17 oktober vertellen de vrijwilligers graag over hun werk bij de FormulierenHulp

Formulierenhulp Velp houdt elke woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 spreekuur in Buurthuis De Poort in Velp. FormulierenHulp in de gemeente Rheden is een samenwerking van Humanitas, Schuldhulpmaatje, Sociaal Raadslieden Rijnstad en Bibliotheek Veluwezoom. Buurthuis De Poort is woensdag 17 oktober vanaf 13.00 uur open voor inloop. Wie bij de opening aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via e-mail formulierenhulp.rheden@humanitas.nl.

Ook in Dieren en Rheden vindt iedere week een inloop van FormulierenHulp plaats. In Dieren is dat iedere maandag van 09.30 tot 11.30 uur in het Duynhuis en in Rheden op donderdag van 09.30 tot 11.30 uur in Dorpshuis Rheden. Het maakt niet uit van welke instantie het formulier komt. Iedereen kan gewoon binnenlopen tijdens het spreekuur, een afspraak maken is niet nodig. Bezoekers gaan samen met de vrijwilliger aan de slag om de brief te lezen of het formulier in te vullen. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.

Lees ook

Clubkampioenschappen bij RTC de Laak

RHEDEN – Van 31 augustus tot en met 6 september zijn de clubkampioenschappen van tennisvereniging …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.