Home / Doesburg-Regiobode / Oogstdienst voor Roma-gezinnen

Oogstdienst voor Roma-gezinnen

DOESBURG – Op zondag 4 november is er in de Martinikerk in Doesburg een oogstdienst. De dankdag voor gewas en arbeid wordt dan gevierd. In de kerk staat een oogsttafel met onder andere zelf aangeleverde producten. Men wordt van harte uitgenodigd een bijdrage te leveren in de vorm van fruit, groente, noten, zelfgebakken taart, jam en dergelijke. De producten kunnen ingeleverd worden op zaterdagochtend 3 november tussen 11.00 en 12.00 uur in de Martinikerk. De producten worden dan door iemand van het Diaconaat van de Protestantse Gemeente Angerlo Doesburg in ontvangst genomen. Ook is het mogelijk zaterdag 3 november producten af te geven bij Monique Boogman aan de Mariëndaalseweg 4 in Angerlo, tel. 0313 – 474634.

Na de kerkdienst op zondag 4 november tussen 11.30 en 12.00 uur is het mogelijk producten te kopen. De opbrengst is voor het goede doel Stichting Springplank Perspective Danes in Roemenië. De Roemeense stichting begeleidt op een kleinschalige manier, vanuit de christelijke grondgedachte Roma-kinderen en jongeren. De Roma-mensen worden in Roemenië ernstig achtergesteld. Men heeft geen gelijke kansen. Ze leven in groepen, weg van de normale dorpen, op afgelegen plaatsen waar ze aan het zicht onttrokken zijn. De leefomstandigheden zijn erbarmelijk. Eén van de projecten is het uitdelen van voedselpakketen aan de Romagezinnen in Rora in de decembermaand. Deze pakketten worden gekocht van de opbrengst van de oogsttafel.
Voor eventuele informatie kan men contact opnemen met Anita Spanjer via tel. 06 – 30287018 of Evelien Cevaal, tel. 06 – 27212631.

www.perspectivedanes.ro

Lees ook

Ik vind: Koi karpers op afvalcontainers

Ik wil graag reageren op het artikel ‘Koikarpers om afvaldumping tegen te gaan’ uit Regiobode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.