Home / Brummen-Regiobode / OLTO verrast met sprankelend herfstconcert

OLTO verrast met sprankelend herfstconcert

LOENEN – De drumband van de muziekvereniging OLTO gaf zondag een herfstconcert in de Protestantse kerk in Loenen. Door de onlangs gereedgekomen renovatie van het oude kerkje was het nu mogelijk hier een middagconcert te houden. OLTO heeft de vele muziekliefhebbers verrast met een sprankelend concert. Het concert was bijzonder veelzijdig waardoor zowel de liefhebbers van zang als muziek werden verwend met prachtige nummers.

Het kerkje was zondagmiddag tot de laatste plaats bezet toen Ap Gorsseling een welkomstwoord sprak. Het was al lang een grote wens van OLTO om hier te musiceren. Nu was dit mogelijk en dankzij de kerkenraad kon deze middag plaatsvinden. Aan het concert werkte mee: de drumband van OLTO, het zangkwartet The 4 of us, pianist Lex Sonneveld, de fluitisten Anneleen Rotering en Vivian Koller en ook de organisten Maarten Willers en Leen Jacobs.
De drumband, onder leiding van Simon Kleinjan, beet met een pittig nummer, Concerto of Amore, met diverse tempowisselingen, het spits af. Daarna was Classical Canon en Ammerland te beluisteren. Het zangkwartet The Four of Us, dat dit jaar tien jaar bestaat, trad afwisselend op met de drumband. Twee mannen en twee vrouwen zongen onder meer verdienstelijk Tears in Heaven, Kijk om je heen en You raise me up.

Maarten Willers liet op het kerkorgel horen wat de muzikale mogelijkheden zijn op dit instrument in Solowerk op orgel. Organist Leen Jacobs bracht samen met fluitiste Anneleen Rotering het nummer Jesu, Joy of Men’s Desiring. Anneleen Rotering speelde ook samen met fluitiste Vivian Koller Everything I do. Het (mogelijk meest kerkelijke) bekende lied U zij de glorie door alle medewerkenden met samenzang maakte veel indruk op de bezoekers.
Door het mooie weer kon in de pauze buiten genoten worden van de koffie en thee. Het tweede deel van het herfstconcert bracht wederom veel afwisseling. Het zangkwartet The Four of Us bracht Sweet sweet spirit, Skyfall en You’ve got a friend. Simon Kleinjan speelde met zijn korps wederom enkele staaltjes van hun (muzikale) kunnen met Yellow Mountain, Gabriella’s song en het bekende Julia. De melodie van de Eurovisie Mars klonk door het kerkgebouw door Leen Jacobs en Anneleen Rotering.
Muzikanten en zangers brachten samen met het publiek de bekende meezinger We’ll meet again. Het publiek gaf een staande ovatie als waardering voor de gebrachte middag. Ap Gorsseling sprak een dankwoord en kon aan Jetty Tolsma een leuk bedrag voor de restauratie van de kerk aanbieden. Het kerkenraadslid was blij met deze gift en hoopte dat deze samenwerking weer een vervolg gaat krijgen. Gorsseling had nog een toegift: een prachtig nummer met Mijn Gebed met solo van Harry Koller en Glory Halleluja.

Lees ook

Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont dinsdag 29 september, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.