Home / Rheden-Regiobode / Ode aan de fiets in Velp
.

Ode aan de fiets in Velp

Ode aan de fiets in Velp

VELP – Auteur Marian Rijk geeft op dinsdagavond 23 oktober een lezing over de opkomst van de fiets in Nederland bij Podium Jansen & de Feijter. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is 5 euro. “De fiets is een succes in Nederland en dat blijft het. Arm, rijk, jong, oud, koninklijk of minister-president: iedereen fietst”, aldus Marian Rijk. Over de opkomst en betekenis van de fiets vanaf begin negentiende eeuw gaat haar boek Eeuw in Versnelling. Aan de hand van de geschiedenis van fietsenfabriek Gazelle in Dieren beschrijft Marian in haar boek hoe ‘het paard der democratie’ in Nederland voor een maatschappelijke revolutie zorgde. Na de pauze is er gelegenheid voor vragen stellen en voor het delen van een anekdote of bijzondere herinnering aan de fiets. In de pauze en na afloop zal Rijk signeren.

Lees ook

Patrijslaan in actie tegen onkruid

DIEREN – “Als de gemeente het onkruid niet weghaalt, doen we het zelf wel!” Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.