Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe leemlaag voor deel Eerbeekse Beek

Nieuwe leemlaag voor deel Eerbeekse Beek

EERBEEK – Een deel van de Eerbeekse Beek krijgt een nieuwe leemlaag. Er lekt water weg uit de beek en daar lijdt de ecologie onder. Daarnaast kan de geheel gerestaureerde korenmolen te weinig draaien. Het gaat om het opgeleide gedeelte langs landgoed Huis te Eerbeek. Daar krijgt de beek een nieuwe leemlaag en herstelt Waterschap Vallei en Veluwe de weggezakte oevers. De werkzaamheden starten half oktober en zijn naar verwachting in december afgerond.

Het herstel van de Eerbeekse beek is onderdeel van het gemeentelijke plan Ruimte voor Eerbeek. Hierbij werken verschillende partijen samen om Eerbeek een economisch gezond en vitaal dorp te maken, gevestigde (papier)industrie te behouden en te werken aan een prettig woon- en leefklimaat. En Eerbeek op de kaart zetten bij toeristen. De Eerbeekse Beek speelt hier een belangrijke rol bij.

www.vallei-veluwe.nl/eerbeeksebeek

Lees ook

Vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Op woensdag 30 september houdt dee Dorpsraad Brummen weer een openbare vergadering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.