Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe cursus Nordic Walking bij AV Gelre

Nieuwe cursus Nordic Walking bij AV Gelre

DIEREN – Op zaterdag 3 november start bij AV Gelre in Dieren weer een basiscursus Nordic Walking. Dit is een gezonde manier van sportief bewegen die de gewrichten ontlast, zorgt voor een betere houding en de nodige calorieën vraagt. Vanuit het clubhuis lopen deelnemers direct de bossen van de Veluwezoom in.

Op ongedwongen wijze maken de cursisten kennis met de basistechnieken van deze manier van sportief bewegen. De basiscursus omvat zes lessen. Deze vinden plaats op 3, 10, 17 en 24 november en op 1 en 8 december. Na afloop heeft iedereen de basistechniek onder de knie en kan men minimaal een uur ongedwongen wandelen.

Om er zeker van te zijn dat Nordic Walking een goede keuze is, wordt op zaterdag 20 oktober een kennismakingsles gehouden. Deelname kost 5 euro, die weer in korting wordt gebracht als aansluitend wordt deelgenomen aan de cursus. De cursus en clinic starten om 11.15 uur bij het clubgebouw aan de Kolonieweg in Dieren. De cursus is geschikt voor jong en oud.

Na de cursus kunnen deelnemers het geleerde in praktijk oefenen tijdens de wandelingen die vier keer in de week door AV Gelre in de bossen rond Dieren worden gehouden. De groepen worden ingedeeld naar het niveau van de lopers. Deelname is voor de cursisten tot en met 30 januari gratis. De cursus wordt gegeven door gediplomeerd Nordic Walking trainster Hafida Salama. De kosten voor de cursus bedragen 67,50 euro. Voor professionele Nordic Walking stokken (poles) wordt gezorgd. Bij de cursus wordt ook uitgelegd waar men zelf op kan letten bij de eventuele aanschaf van eigen poles (stokken).

De groep omvat maximaal twaalf deelnemers. De cursus gaat door bij minimaal vijf deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en kan via nordicwalking@avgelre.nl. Meer informatie is verkrijgbaar bij Sjaak de Ligt via tel. 0313 – 427213, op werkdagen na 20.00 uur.

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.