Home / Doesburg-Regiobode / Nieuw Leven op Hanzefestival

Nieuw Leven op Hanzefestival

ANGERLO/ZUTPHEN – Muziekvereniging Nieuw Leven heeft op zaterdag 13 oktober voor de tweede keer deelgenomen aan het Hanzefestival in Zutphen. Dit festival, elke twee jaar georganiseerd door Musidesk, heeft als doel het enthousiasme voor blaasmuziek te delen met zoveel mogelijk mensen.

Nieuw Leven heeft in 2016 voor het eerst deelgenomen en was erg benieuwd hoe zij twee jaar later ervoor stond. De muzikanten brachten aan de professionele jury drie stukken ten gehore: St. Florian Choral van Thomas Doss, Our Blue Planet van Hans Aerts en Dreamcatcher van Otto M. Schwarz. Jurylid Jos Pommer heeft genoten van het optreden en bruikbare tips gegeven. Jurylid Anton van Houten beoordeelde de presentatie van het orkest met een 7. ‘Nieuw Leven is een mooi homogeen orkest; zij hebben zich netjes gepresenteerd’. Nieuw Leven was één van de tien orkesten die op de zaterdag van het festival aan bod kwam. “De Hanzehof, waar het festival plaatsvond, is een karaktervolle zaal met een prachtige akoestiek. Een feestje om te mogen spelen”, aldus de vereniging
Mensen die benieuwd zijn hoe de stukken klinken die Nieuw Leven heeft gespeeld op het Hanzefestival, kunnen tijdens het Najaarsconcert op zaterdagavond 17 november in Dorpshuis de Meent in Angerlo komen luisteren.

Lees ook

Wandel en Handel in de Wijk

DOESBURG – Zondag 6 december wordt tussen 12.00 en 16.00 uur de eerste editie gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.