Home / Rheden-Regiobode / Mentale kracht maakt vv Dieren 1 sterk team

Mentale kracht maakt vv Dieren 1 sterk team

DIEREN – Dat het eerste team van vv Dieren mentaal sterk staat, bleek wel tijdens de uitwedstrijd die laatst werd gespeeld in Cuijk. Ondanks een rommelige voorbereiding met veel tegenslag, sleepte het team de overwinning die dag binnen. “Ik ben bijzonder trots op ze”, zegt trainer/coach Wim Kamphuis.

Het begon die dag al bij de voorbereidingen. “We hebben vier keepers voor vv Dieren 1 en 2, waarvan er deze dag drie moesten afzeggen. Keeper Lars Tenhagen speelde bij het tweede en dus hadden we een uitzonderlijk keepersprobleem”, vertelt Kamphuis. Een oplossing werd gevonden door keeperstrainer Jeroen Gerritsen (48) in het doel te zetten. “Het heeft wat moeite gekost om hem speelgerechtigd te krijgen, maar Jeroen heeft zaterdag ons doel verdedigd en de nul gehouden. Dat is klasse.”
Vervolgens bleek dat ook leider en grensrechter Dick van Someren verstek moest laten gaan in verband met overlijden van zijn moeder en dus is grensrechter Daan Arentshorst in allerijl overgekomen na de wedstrijd bij het 2e om ook bij het 1e te vlaggen. Het team speelde uit tegen JVC Cuijk. Bij aankomst in Cuijk konden de spelers hun kleedkamer niet in. Ambulancepersoneel was in de gang bezig met een jeugdspeler die onwel was geworden. Gelukkig is het met de jongen goed gekomen.

En dan de wedstrijd zelf. Na deze rommelige voorbereiding en een minuut stilte voor de moeder van grensrechter Van Someren, wist het team toch de concentratie te pakken. “Als we als vv Dieren in zo’n situatie in staat zijn tegen een getalenteerd JVC Cuijk overtuigend de volle winst te pakken, dan is dat een heel groot compliment waard aan onze spelers. Dan zit het ook mentaal erg goed in elkaar”, aldus trainer Kamphuis. “We hebben gedisciplineerd, gecontroleerd en overtuigend gespeeld.” Het sportieve duel eindigde met 0-3. Om Van Someren te steunen, is de winst opgedragen aan zijn moeder.

Lees ook

Lekker voetballen bij SC EDS

ELLECOM – Zondag 22 november werd er heerlijk gevoetbald bij SC EDS, de club in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.