zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioMeer leren over heggen

Meer leren over heggen

RHEDEN – IVN Oost Veluwezoom houdt op donderdag 1 november in samenwerking met de werkgroep Heg en Haag Brummen een informatiebijeenkomst over heggen en hagen. Nederland had ooit tienduizenden kilometers aaneengesloten heggen en hagen. Daarvan rest nog maar een fractie. Over het ontstaan, de vele functies, de sloop en misschien een nieuwe toekomst gaat het op 1 november. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in gebouw De Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. Het is tevens het theoretische deel van de praktijkcursus heggenleggen.

hegenhaag@gmail.com

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

Open dag voor tennisjeugd

DOESBURG - Een flinke groep kinderen heeft vrijdag 12 november genoten van diverse spelletjes en wedstrijdjes tijdens de open dag voor de jeugd bij Tennisvereniging Doesburg. De jeugdleden hebben de introducés geweldig geholpen. Tussen alle activiteiten door was er tijd voor pepernoten en ranja. De jonge spelers maakten er op

0215304_hondenpetitie.JPG

In actie voor behoud hondenlosloopgebied op Rozendaalse veld

ROZENDAAL - Nadat de afsluiting van de Kluizenaarsweg in Rozendaal werd afgewend, stapelen de donkere wolken voor hondeneigenaren zich wederom op. De provincie Gelderland heeft plannen om het Rozendaalse veld de zonering recreatiezone B te geven. Dit zou beteken dat honden niet meer los mogen lopen op het Rozendaalse Veld.

0212883_Kasteel_Rosendael.jpg

Winter op Rosendael

ROZENDAAL - Vanaf 1 november start de winteropenstelling op kasteel Rosendael in Rozendaal. Het kasteel is weer te bezoeken met een rondleiding en er zijn diverse winteractiviteiten.

0215424_Sinterklaasdieren.JPG

Sinterklaas komt aan in Dieren

DIEREN - Vele kinderen uit Dieren hebben ongetwijfeld de dagen afgeteld, maar op zaterdag 20 november was het zover. Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal in Dieren. Rond 13.00 uur kwam het gezelschap per boot aan bij de Veerstoep aan de IJssel. Vele kinderen stonden al aan de

0215058_Kerst_Advent_kaarsen.jpg

Bezinningsmail tijdens advent

REGIO - Gedurende de adventstijd elke dag een gedachte, beeld, lied of inspirerende tekst via e-mail. Marga Engelage, voormalig pastoraal werker van parochie HH. Twaalf Apostelen, en Eveline Struijk, predikant van de protestantse gemeente Eibergen-Rekken, gaan hiervoor zorgen. "Een klein lichtje kan zoveel betekenen als het te donker wordt om

0214819_citroen.JPG

Mooie 2cv rit vanuit Dieren

DIEREN - Zaterdag 13 november heeft de 2CV-club een rit gereden met als startpunt Theothorne in Dieren. Ook de eigenaren van Theothorne waren enthousiast en genoten van de vele eenden voor hun deur. In totaal reden er 38 eenden mee, dit zorgde voor veel bekijks in Dieren.