Home / Rheden-Regiobode / Meepraten over invulling Tiny Forest Rheden

Meepraten over invulling Tiny Forest Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden verzorgt maandag 22 oktober een buurtbijeenkomst over de aanleg van een Tiny Forest in de zuidflank van het dorp Rheden. Tussen 17.00 en 19.00 uur kan iedereen terecht bij de Ik Buurt Mee! keet, die te vinden is bij het bruggetje in de zuidflank, vlakbij de kruising van de IJsselsingel en de Waardweg.

Een Tiny Forest is een biodivers en inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het bos wordt een natuurlijke speelplek in de buurt, waar kinderen kunnen spelen en van de natuur kunnen leren. Bij het minibos komt ook een buitenlokaal voor onderwijsdoeleinden. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het is de bedoeling om in november de eerste bomen te planten.

Tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 22 oktober kan iedereen meepraten over de invulling van het Tiny Forest. Er wordt gesproken over hoe het bosje er uit moet komen te zien en hoe het een fijne plek kan worden. Mensen die mee willen helpen bij bijvoorbeeld beheer, door het verzorgen van gastlessen of op welke manier dan ook zijn zeer welkom om mee te denken. De inloop is bedoeld om vragen te stellen en ideeën en wensen te delen.
Wie op de hoogte wil blijven van het Tiny Forest bij Rheden, kan zich via www.ivn.nl/interesseformulier-tiny-forest-rheden aanmelden voor de nieuwsbrief. Mensen die mee willen helpen, kunnen zich melden bij Maartje Langeslag van IVN Natuureducatie via m.langeslag@ivn.nl.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.