Home / Alle-Regiobode / Meepraten over IJsselgebied

Meepraten over IJsselgebied

REGIO – Op donderdag 25 en woensdag 31 oktober kunnen inwoners en (agrarische) ondernemers opnieuw meepraten over de toekomst van het gebied langs de IJssel tussen Arnhem en Giesbeek. De tien partners van Rivierklimaatpark IJsselpoort – zoals dit gebied in deze verkenning wordt genoemd – willen dan graag in gesprek over de te maken keuzes per deelgebied.

De Notitie Kansrijke Oplossingsrichtingen met vier kansrijke inrichtingen voor het Rivierklimaatpark is in september vastgesteld. Om een volgende stap te maken richting een afgewogen gezamenlijk toekomstperspectief eind 2019 is nu in beeld gebracht wat de dilemma’s zijn waarover nog keuzes moeten worden gemaakt.
Tijdens de inloopavonden kunnen inwoners en (agrarische) ondernemers hun mening geven over deze te maken keuzes. Deze inbreng wordt meegenomen in een gezamenlijk advies voor besluitvorming door de bestuurders van de tien betrokken partijen.
Er is geen vast programma. Mensen zijn van harte welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur binnen te lopen. Op donderdag 25 oktober kan dit bij Sandton Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62 in Rheden en op donderdag 31 oktober bij zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort.
Op www.rivierklimaatpark.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief over het project. Het project Rivierklimaatpark IJsselpoort heeft als doel om mensen te laten wonen, werken en recreëren in een toekomstbestendig rivierlandschap. Negen overheden en Natuurmonumenten zorgen ervoor dat de regio straks goed kan omgaan met wateroverlast of watertekort. “We verruimen de IJssel, versterken waar nodig dijken en houden de rivier ook bij laag water goed bevaarbaar. We verbeteren de waterkwaliteit en verbinden natuurgebieden om planten en dieren ruimte te bieden. Samen met inwoners en ondernemers verkennen wij kansen voor duurzame economische (agrarische) bedrijvigheid, schone energie en recreatie. Zo blijft het goed wonen, werken en genieten aan een veilige IJssel en haar prachtige uiterwaarden”, aldus de organisatie.
Het Rivierklimaatpark IJsselpoort is een samenwerking van gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Gelderland, waterschap Rijn & IJssel, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en Natuurmonumenten.

Foto: Fokko Erhardt

Lees ook

Foi, foi: Gerrit Sangers

D’r bint heel wat luu die ut dialect, de streektaal dus, un warm hart toedraag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.