Home / Rheden-Regiobode / Marktdag Astrum College

Marktdag Astrum College

VELP – Donderdag 25 oktober vindt van 15.00 uur tot 20.00 uur de grote marktdag op het Astrum College in Velp plaats. 35 Kramen, van en door studenten, staan in en rond de aula van de school opgesteld met tal van diverse aanbiedingen, spelletjes, eten en nog veel meer. Het is de bedoeling bezoekers van de markt te verleiden iets te kopen.

De marktdag is voor iedereen vrij toegankelijk. Om deze marktdag mogelijk te maken, zijn de docenten met alle 150 studenten van de afdeling Commercieel en Handel al weken bezig met de voorbereidingen. Gecombineerde groepjes van studenten uit de verschillende leerjaren krijgen de opdracht om eerst goed na te denken over hun ‘business’. De studenten krijgen de opdracht om een businessplan te maken. Daarna maken zijn een communicatieplan voor zowel de gehele marktdag als ook voor de stand van de studenten zelf.

De dag erna worden de resultaten van de verschillende businesses gepresenteerd aan elkaar. Een deskundige jury beoordeelt welke groep het beste heeft gepresteerd. Aan deze prestatie is een mooie prijs gekoppeld. Na de presentaties staat een uitgebreid lunchbuffet klaar voor de studenten dat wordt verzorgd door de studenten van de afdeling Horeca.

Na de marktdag gaan de studenten van Handel ook naar Düsseldorf, waar de marktdag nog een keer wordt gehouden, maar dan door partnerschool: Max Weber Berufskolleg, dit is een soortgelijke organisatie als Astrum College met tal van beroepsopleidingen. Op donderdag 22 november staan de marktkramen van de studenten Handel samen met de studenten uit Düsseldorf op de Europäische Markt in Max Weber Berufskolleg met aantrekkelijke ‘Angebote’.

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.