Home / Belangrijk / Loenens Natuurwerkdag een succes

Loenens Natuurwerkdag een succes

LOENEN – “Heidelandschap is cultuurland, als we niets gedaan hadden was het er niet geweest. Doen we niets, dan verdwijnt het weer”, zo begon zaterdag Sabine Wolters, boswachter van het Geldersch Landschap, de Loenense natuurwerkdag. Vervolgens werden twee ploegen het bos in gestuurd om met noeste handenarbeid de hei te schonen van ongewenste jonge boompjes. Ook Peter Dorland, beheerder van het landschap van Groenouwen, geeft aan dat de grote machines het kleine grut er niet uit kunnen halen. Beide organisaties zijn dan ook blij met de arbeid van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen. En de vrijwilligers hadden met het mooie weer ook een lekkere dag in het bos, de omgeving was mooi, het gezelschap was goed, en de lichamelijke arbeid voelde voor de meeste aanwezigen ook goed. Het was kortom een geslaagde dag.

Foto: Gerrit van de Sprenge

Lees ook

Uitje voor leden Buurtbusverening Brummen – Leuvenheim

BRUMMEN – Zondag 20 september hebben leden van Buurtbusverening Brummen – Leuvenheim een hap- en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.