Home / Doesburg-Regiobode / Locaties ondergrondse containers restafval vastgesteld

Locaties ondergrondse containers restafval vastgesteld

DOESBURG – Vanaf volgend jaar moeten inwoners van Doesburg zelf hun restafval wegbrengen naar ondergrondse containers. Het is inmiddels bekend waar de nieuwe containers komen.

Doesburg gaat per 1 januari 2019 bijna helemaal over op gespiegelde inzameling van huishoudelijk afval. Dat wil zeggen dat de inwoners het restafval vanaf die datum naar ondergrondse containers moeten brengen. Recyclebaar afval wordt wel aan huis ingezameld.
De nieuwe locaties voor deze containers zijn, na een motie van de gemeenteraad, vastgesteld na vier inloopavonden in verschillende wijken.
Inwoners konden meedenken over de locaties van de ondergrondse containers en hun opvatting geven over 30 liter- of 60 liter-containers. Veel van de opmerkingen van de inwoners, maar ook die van de wijkraden in de diverse wijken, zijn meegenomen bij het voorstel dat nu door het college van B en W is vastgesteld.

Met name bewoners in de binnenstad en bewoners van appartementen en hoogbouw zamelden afval al op deze manier in. Vanaf 1 januari geldt het gespiegelde inzamelen voor de hele stad, met uitzondering van het buitengebied. In de wijk Beinum komen hiervoor elf nieuwe ondergrondse restafvalcontainers. In totaal staan in deze wijk dan vijftien containers. In de wijken de Ooi en de Molenvelden komen nieuwe ondergrondse containers, maar er verdwijnen er ook een paar. Het totaal blijft in deze wijken gelijk, namelijk 22 containers. In de binnenstad blijven twaalf ondergrondse restafvalcontainers.

In de komende maanden worden alle inwoners over de inzameling van restafval geïnformeerd. In de periode tot 1 januari zullen op verschillende plekken nieuwe ondergrondse containers worden geplaatst, andere worden verwijderd en sommige containers krijgen een nieuwe bestemming. De grijze afvalcontainer kan vanaf 1 januari worden gebruikt als papiercontainer.

Lees ook

Mooie opbrengst collecte Spierfonds

DOESBURG – Onlangs gingen de 23 collectanten voor het Prinses Beatrix Spierfonds op pad in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.