Home / Doesburg-Regiobode / Lichtjesavond in Doesburg

Lichtjesavond in Doesburg

DOESBURG – Op vrijdag 2 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in Nederland komen mensen op deze avond bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn. Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Dit jaar houden Uitvaartverzorging Patrimonium en de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg een lichtjesavond op de algemene begraafplaats in Doesburg. Dit in samenwerking met Plusbus Doesburg van Stichting Aangepast Vervoer en Stichting Kruiswerk.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Martinikerk. Daarin zullen prachtige teksten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht van onder andere Alan Parson Project, Blof, Enya en Marco Borsato. In dit samenzijn worden ook de namen genoemd van wie ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en wordt een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begint om 19.00 uur. Vandaar gaan aanwezigen met elkaar op weg naar de begraafplaats. Rond de klok van 20.00 uur arriveert men daar aan en krijgen mensen de gelegenheid om een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nelleke Kempers via info@patrimoniumdoesburg.nl of Chris Kors, chris.kors@gmail.com.

Lees ook

QiGong in Doesburg

DOESBURG – Dieke Theuns verzorgt lessen QiGong in Doesburg. Dit doet zij elke dinsdag van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.