Home / Brummen-Regiobode / Lezing over Rusland

Lezing over Rusland

EERBEEK – Maandag 29 oktober verzorgt drs. Marie-Thérèse ter Haar in de bibliotheek van Eerbeek een lezing over Rusland met als onderwerp: de verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland. Zet een Rus en een Europeaan naast elkaar en je ziet op het eerste gezicht weinig verschillen. Uiterlijk hebben ze veel gemeen. Ook in cultuurhistorisch opzicht zijn er overeenkomsten waarvan de belangrijkste de christelijke traditie is. Naast overeenkomsten zijn er ook grote verschillen. Europeanen vinden Russen vaak lethargisch en initiatiefloos, en van markteconomisch denken of klantvriendelijkheid hebben nog maar weinig Russen kaas gegeten. Veel van deze eigenschappen zijn historisch te verklaren. De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen 4 euro voor leden van de bibliotheek en 6 euro voor niet-leden, inclusief koffie en thee. Aanmelding via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl is wenselijk.

www.ruslandacademie.nl

Lees ook

OVE voelt zich gepasseerd in discussie over kleur van Piet

EERBEEK – De Ondernemersvereniging Eerbeek voelt zich gepasseerd door het gemeentebestuur, dat vorige week bekendmaakte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.