Home / Rheden-Regiobode / Lezing over geloof in kunst

Lezing over geloof in kunst

VELP – Op zondagmiddag 4 november, 14.00 uur legt cultuurtheoloog Frank Bosman uit Vlijmen verband tussen God, geloof, religie en kunst. De lezing vindt plaats in Nieuwe Ruimte (Den Heuvel 32, Velp), aansluitend bij de expositie ‘Oh my god’. Bosman legt uit hoe je zo naar kunst kunt kijken dat de aspecten God en geloof, mystiek en spiritualiteit als vanzelf naar voren komen. Bijvoorbeeld in kunst van Matthias Grünewald (1516) en Damian Hirst (2005). Bosman betrekt ook enkele werken van de expositie ‘Oh my god’ in zijn verhaal. De entree bedraagt 7,50 euro; dit is inclusief koffie en thee vooraf en in de pauze. Donateurs van de Stichting Nieuwe Ruimte mogen voor 2,50 euro komen luisteren.

Lees ook

Vrouwengroep internationaal van start

DIEREN – Donderdag 24 september gaat vrouwengroep internationaal van start. In het inloophuis in Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.