Home / Brummen-Regiobode / Lezing hekserij in historisch Brummen

Lezing hekserij in historisch Brummen

Lezing hekserij in historisch Brummen

BRUMMEN – Op donderdag 11 oktober houdt Oudheidkundige Vereniging De Marke in Uitspanning De Vroolijke Frans in Brummen een lezing over volksverhalen en toverij in historisch Brummen en omgeving. De avond begint om 20.00 uur. Historicus Dick Schlüter is vicevoorzitter van de Twentse afdeling van AWN, de vereniging van vrijwilligers in de archeologie en deed onderzoek naar overleveringen over bijgeloof en hekserij in Oost-Nederland tussen ongeveer 1500 en 1940. In historisch materiaal ontdekte Schlüter voorbeelden van vermeende bovennatuurlijke verschijnselen en kreeg hij zicht op de wijze hoe de toenmalige bevolking van deze streek daarmee omging. Voor De Marke heeft hij zich speciaal gebogen over voorbeelden uit de omgeving van de gemeente Brummen.

Lees ook

Lekker spelen tijdens buitenspeeldag

EERBEEK – Op woensdag 23 september werd de straat in Eerbeek en Brummen even teruggegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.