Home / Doesburg-Regiobode / Koninklijke onderscheiding voor Herman Rensen

Koninklijke onderscheiding voor Herman Rensen

DOESBURG / ANGERLO – Zaterdagmiddag was er een drukbezochte en gezellige bridgemiddag in de IJsselhoeve in Doesburg. De reden van deze middag op deze locatie was het feit dat de bridgeclub Angerlo vijftien jaar bestaat. Alle reden voor een feestje dus. Wat één van de leden echter niet wist, is dat hij in het bijzonder in het zonnetje gezet zou worden.

Vanaf de oprichting is Herman Rensen lid van Bridgeclub Angerlo en hij heeft zich ontpopt tot iemand die mede de club groot heeft gemaakt. Hij heeft zitting in het bestuur, maar op de bridgeavonden is hij arbiter, hij bezoekt de vergaderingen van de bond en zorgt ervoor dat de vereniging over de nieuwste materialen kan beschikken. Ook gaat hij op pad om sponsors te zoeken en dat is niet altijd makkelijk. Lief en leed houdt hij ook onder zijn hoede en daarom kent hij echt alle leden. Zoals verteld werd: “Herman is ook koppelaar, als er een nieuw lid aanmeldt en die geen partner heeft, zoekt Herman een geschikte partner.” Altijd is hij als eerste aanwezig en gaat als laatste weg, hij is een man die heel veel hart heeft voor de vereniging.
Dit werk en ook andere zaken op het persoonlijke vlak hebben het resultaat gehad dat burgemeester Ella Schadd van de gemeente Zevenaar deze middag Herman kwam feliciteren met de mededeling dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd een onderscheiding toe te kennen. Herman mag zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Burgemeester Schadd spelde de zeer verraste Herman de versierselen op die hierbij behoren. Voor zijn vrouw waren er twee fraaie bossen bloemen, één van de gemeente Zevenaar en één van de bridgeclub.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

HetHuisDoesburg op zoek naar herinneringen aan hoog water

DOESBURG – In de winter van 1995 stond het water in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.