Home / Doesburg-Regiobode / Komedie en drama in Filmhuis Doesburg

Komedie en drama in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft komende week twee films op het programma staan. Vrijdag 2 november is Finding Your Feet te zien. Zondag 4 en woensdag 7 november draait Aus dem Nichts. Filmhuis Doesburg draait in Het Arsenaal. De films beginnen om 20.00 uur.

Finding Your Feet is een charmante feelgoodfilm. Wanneer Lady Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif, die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat het leven pas begint op je zestigste. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.

Van een heel andere orde is het drama Aus dem Nichts. Katja krijgt nogal wat te verstouwen. Haar man Nuri, die van Koerdische komaf is, heeft vier jaar in de bak gezeten voor drugshandel, maar hij heeft zijn leven gebeterd. Hij is een vertaalbureautje gestart om zo gedetineerden in hun procedures bij te staan. Samen heeft het stel een zoontje van zes. Katja’s leven stort compleet in als er een bomaanslag wordt gepleegd en zij man en zoon verliest. Ze is ervan overtuigd dat er racistische motieven aan de terreurdaad ten grondslag liggen. Katja heeft zo haar eigen manier om de moordaanslag te verwerken. Het vertrouwen in de rechtstaat en vooral haar grote gevoel voor rechtvaardigheid lopen gaandeweg steeds meer een deuk op. Daar komt bij dat ze niets meer te verliezen heeft.

Lees ook

Taalcafé Doesburg weer van start

DOESBURG – Vanaf 3 oktober van 10.00 tot 11.30 uur kunnen bezoekers elke zaterdag weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.