Home / Brummen-Regiobode / Klarenbeek heeft nieuwe dorpscontactpersonen

Klarenbeek heeft nieuwe dorpscontactpersonen

KLARENBEEK – Klarenbeek heeft sinds kort twee nieuwe dorpscontactpersonen. Bram de Bree en Marente Bouman hebben deze taak overgenomen van Roy Zweverink en Marilou Pelgrim. Klarenbeeks Belang is blij met deze enthousiaste nieuwe dorpscontactpersonen.

Speciaal voor de inloopochtenden op de woensdag is de creatieve Marente Bouman het aanspreekpunt. Zij is verantwoordelijk voor alles rondom deze ochtend. Bram de Bree houdt zich vooral bezig met verenigingsactiviteiten.
Van origine komt De Bree uit het bijna uiterste zuiden van Nederland, te weten Maastricht. In twaalf jaar is hij goed ingeburgerd in Klarenbeek. Bram is onder andere actief bij bij de voetbalclub, waar hij een van de verzorgers is van de dames- en herenvoetbalteams. Ook geeft hij daar herstel- en conditietrainingen. Als vrijwilliger is De Bree iedere zomer te vinden in de zaaghoek van de inmiddels bekende Klarenbeekse Vakantie Speelweek en achter de kassa bij de muntenverkoop tijdens de Klarenbeekse Kermis. Zelf is hij lid van de mountainbikeclub, hoewel het er de laatste tijd niet zo van gekomen is om te fietsen. Hij houdt ook van paardrijden, klussen in en rondom huis, actieve fietsvakanties, mensen begeleiden met angst (zoals hoogtevrees) en het geven van massages.
Marente Bouman komt oorspronkelijk uit Velp en woont vanaf 1979 in de gemeente Voorst. Als boerin leerde zij het leven op het platteland kennen en nu, als inwoner van Klarenbeek, helpt zij mee met de organisatie van de inloopochtend op woensdag bij het MFC. Velen kennen haar van het koeknuffelen en haar dochters staan bekend als ‘de meiden van Hupkes’. Verder schildert en boetseert zij en is zij creatief coach. Met liefde wil Marente meehelpen aan het sociale leven in het dorp. Ze wil de woensdag-inloopochtend meer op de sociale kaart zetten. Wie ideeën heeft voor deze ochtend, kan haar dit laten weten.

Lees ook

Weer ijverig met brei- en haakpennen

LOENEN – Vaak hadden de dames er bij het bestuur van het ontmoetingscentrum De Bruisbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.