Home / Rheden-Regiobode / Kinderfilm, komedie en drama in Filmhuis Dieren

Kinderfilm, komedie en drama in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont komende week drie films. Vrijdag 12 oktober om 20.00 uur is de komedie La Ch’tite Famille te zien. Dinsdag 16 oktober draait om 14.30 uur de kinderfilm Incredibles 2 en dinsdagavond om 20.00 uur wordt 3 Faces vertoond.

La Ch’tite Famille draait om Valentin D, die samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo vormt. Om een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven heeft hij altijd gelogen over zijn eenvoudige komaf. Wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening van een show verschijnen, botsen Valentins twee werelden. Het helpt niet dat hij ook nog eens wordt aangereden door een auto, daardoor zijn geheugen verliest en zich plots twintig jaar in het verleden waant, toen hij nog een Noord-Franse arbeiderszoon was.

In 3 Faces ontvangt de beroemde Iraanse filmster Behnaz Jafari een verontrustende videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze een goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid.

De superheldenfamilie is terug in Incredibles 2. In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, samen met Violet, Dash en baby Jack-Jack – wiens superkrachten nog ontdekt moeten worden. De familie staat echter al snel op zijn kop wanneer een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar kan brengen. Dit laten de superhelden natuurlijk niet gebeuren en samen met Frozone gaan ze de strijd aan.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Het Rhedens Fanfare Corps huldigt jubilarissen

RHEDEN – Door de coronamaatregelen zag de vrijwilligersmiddag van het Rhedens Fanfare Corps, die onlangs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.