Home / Rheden-Regiobode / Kinderen aan de slag met veiligheid

Kinderen aan de slag met veiligheid

GEM. RHEDEN – Van 8 tot en met 14 oktober is het de Week van de Veiligheid. Dit jaar is er in de gemeente Rheden speciale aandacht voor basisschoolleerlingen uit groep zes tot en met acht.

Centraal staat de vraag of deze groep kinderen zich voldoende bewust is van alle onderwerpen die met veiligheid te maken hebben. Ook gaan ze aan de slag met een creatieve opdracht. Burgemeester Carol van Eert buigt zich over de ingezonden opdrachten en kiest de winnende school.

In de week van 1 oktober besteedden scholen al aandacht aan het onderwerp door onder andere het spelen van een quiz. De bedoeling hiervan is dat kinderen zich bewust worden dat het begrip veiligheid heel breed is. Stellingen gingen onder andere over alleen thuisblijven, het wel of niet fietsen met helm en het omgaan met social media en wachtwoorden.

Vanaf 1 oktober werkten kinderen alleen of in groepjes aan een creatieve opdracht, waarbij ze vrij associëren met het onderwerp veiligheid. Ze maken bijvoorbeeld een moodboard, vlog, filmpje, lied of gedicht. Uiterlijk 12 oktober zijn de opdrachten klaar en kiezen scholen zelf welke inzending volgens hen de beste is. Elke school levert één inzending aan bij de burgemeester van Rheden. Burgemeester Carol van Eert gaat de resultaten bekijken en kiest een winnaar. Alle leerlingen die meedoen, krijgen een kleine attentie.

Tijdens de Week van de Veiligheid staan afwisselend, verdeeld over alle dorpen van de gemeente, op fietsroutes voor scholieren twee tekstkarren: verrijdbare informatieborden. Hierop komen onder andere onderwerpen uit de quiz terug, zoals bijvoorbeeld: Appen op de fiets? Niet doen!’.

Lees ook

Italiaans Velpsch Maal

VELP – Woensdag 30 september wordt in buurthuis De Poort in Velp weer het Velpsch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.