Home / Rheden-Regiobode / Kennismaken met Franciscus van Assisi

Kennismaken met Franciscus van Assisi

VELP – Op dinsdag 30 oktober en dinsdag 13 november wordt er in het Rondeel in Velp gesproken over de heilige Franciscus. De begeleiding is in handen van pastor Janneke Bron. Franciscus is misschien wel een van de meest bekende heiligen. Velen kennen het verhaal dat hij met dieren praatte en weten dat dierendag iets met hem te maken heeft. Maar over Franciscus is veel meer te vertellen. Franciscus wordt rond 1182 geboren in Assisi als de zoon van een rijke koopman. Hij heeft een onbezorgde jeugd. Vaak is hij de aanvoerder van feesten met vrienden. Over geld hoeft hij zich nooit zorgen te maken. Er is meer dan voldoende voor een leven in luxe. Maar na wat omzwervingen en gebeurtenissen besluit Franciscus om al die luxe op te geven voor een aan God gewijd leven in armoede. Ruim acht eeuwen later is hij nog steeds een grote inspirator. Over Franciscus en zijn geschriften en over de betekenis daarvan vandaag gaat het in deze kring. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur. Het Rondeel is te vinden aan de Kerkstraat 32 in Velp. Aanmelden kan via janneke.bron@pknvelp.nl

Lees ook

Herfstwandeling door Veluwezoom

RHEDEN – Een gids van Natuurmonumenten verzorgt zondag 4 oktober een wandeling door Nationaal Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.