Home / Rheden-Regiobode / Inwoners Rheden voelen zich veilig in hun buurt

Inwoners Rheden voelen zich veilig in hun buurt

GEM. RHEDEN – Inwoners van de gemeente Rheden beoordelen hun veiligheidsgevoel in hun eigen buurt met het rapportcijfer 7,3. Slechts 1 procent van de ondervraagden voelt zich vaak onveilig in hun buurt, zo blijkt uit de gehouden Veiligheidsmonitor in 2017.

Daarnaast geven inwoners een ruime voldoende als het gaat om leefbaarheid. Het cijfer voor leefbaarheid is 7,4 en voor veiligheid 7,3, beide hetzelfde als in 2015. Bovendien is het aantal slachtoffers van geweldsdelicten, vernielingen en cybercrime afgenomen. Wel is het aantal inwoners dat slachtoffer is geweest van woninginbraak iets gestegen van 2 naar 2,5 procent. Het aantal andere vermogensdelicten, zoals diefstal, is gedaald. Ook vergeleken met de regio en de rest van het land is dit resultaat laag.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van de veiligheidsmonitor voor het evalueren van het veiligheidsbeleid en om, als het nodig is, tussentijds de koers aan te passen. De gemeente concludeert na deze monitor dat zij op de goede weg is met het veiligheidsbeleid. Elke twee jaar houdt de gemeente Rheden een Veiligheidsmonitor.

Burgemeester Carol van Eert: “Onze inwoners geven een ruime voldoende voor hun veiligheidsgevoel en leefbaarheid in hun buurt. Dat is fijn! Maar het is goed om te blijven volgen wat inwoners vinden van hun buurt. Want zo kunnen we onze plannen bijstellen als dat nodig is.”

Lees ook

Velpsch Maal in Buurthuis de Poort

VELP – Buurthuis de Poort verzorgt woensdag 23 juni om 17.30 uur weer een gezamenlijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.