Home / Rheden-Regiobode / Internationale strijkers musiceren in Velps Romaans kerkje

Internationale strijkers musiceren in Velps Romaans kerkje

VELP – Hij is een Griek die speelt bij Het Gelders Orkest en zij is een Joegoslavische die speelt bij het Radio Filharmonisch. En samen vormen ze een van de combinaties van het Ensemble Rei dat zondag 21 oktober om 15.30 uur optreedt in het twaalfde-eeuwse kerkje de Oude Jan in Velp.

Soms bestaat het Ensemble Rei uit vijf personen, soms uit drie, en in Velp bestaat het ensemble uit twee musici, namelijk Julija Hartig (viool) en Aristotelis Potamianos (contrabas). Ensemble Rei bestaat bewust uit musici van verschillende nationaliteiten en ze spelen bewust muziek van componisten uit alle delen van de wereld en uit alle tijden. “Ons idee is dat muziek de mensen samenbrengt, en als een universele taal tussen de verschillende nationaliteiten bruggen slaat”, vindt Aristotelis Potamianos. Bij een mooi muziekstuk, hoort een mooi verhaal. Dat wordt door één van de musici verteld. Het kan met de componist te maken hebben, of een legendarische uitvoering of een ervaring van de musicus zelf. Een optreden door Ensemble Rei is dus altijd boeiend en verrassend.

De entree bedraagt 10 euro, inclusief drankje na afloop. Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro en bezitters van een Gelrepas en jongeren tot achttien jaar betalen 5 euro. Kinderen mogen gratis mee. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Jansen & de Feijter. Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar, vanaf 15.00 uur. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd.

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.