Home / Rheden-Regiobode / Inloopavond fietsoversteek Laag-Soeren

Inloopavond fietsoversteek Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op dinsdag 23 oktober is er in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren een inloopavond over de fietsoversteek op de kruising Harderwijkerweg-Van Zwietenlaan in Laag-Soeren. De bijeenkomst duurt van 18.30 tot 20.00 uur. Soerens Belang en de gemeente organiseren dit samen.

Enige tijd geleden sprak Soerens Belang haar zorgen uit over de fietsoversteek op de kruising Harderwijkerweg-Van Zwietenlaan in Laag-Soeren. Vanuit de richting van Laag-Soeren naar Dieren ligt een rode fietsstrook, die voor het kruispunt stopt. Fietsers in de richting Dieren moeten op de kruising de weg oversteken om hun route over het tweerichtingenfietspad aan de andere zijde van de Harderwijkerweg te vervolgen. In de praktijk blijkt dat fietsers al voor het einde van de fietsstrook schuin de weg oversteken. Daarnaast komt het voor dat fietsers niet in de gaten hebben dat zij op de kruising moeten oversteken. Soerens Belang en enkele ouders van schoolgaande kinderen vinden dit een onveilige situatie en hebben de gemeente gevraagd hier iets aan te doen.
Een eerder voorstel van de gemeente, waarbij de fietsoversteek werd verplaatst naar de Boerhaavelaan, werd niet goed ontvangen. Om deze oversteek te kunnen maken, moest een beeldbepalende boom gekapt worden. Daarom is een ontwerpgroep bestaande uit de ouders, Soerens Belang en de gemeente opnieuw gaan kijken naar mogelijkheden om de oversteek op het kruispunt duidelijker en veiliger te maken. Tijdens de inloopavond wordt dit plan gepresenteerd en kunnen omwonenden en bewoners van Laag-Soeren hier op reageren. Bewoners uit Eerbeek, die van deze route gebruik maken, zijn ook van harte welkom. Reacties neemt de gemeente mee in een definitief besluit en de uitvoering zal naar verwachting nog voor de kerst plaatsvinden.

Lees ook

Vuil verzameld in Velp-Zuid

VELP – Sigarettenpeuken, bierblikjes, lege flesjes en mondkapjes. De zeventien mensen die zaterdag in Velp-Zuid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.