Home / Brummen-Regiobode / Industrie, provincie en gemeente werken samen aan Eerbeek – Loenen 2030

Industrie, provincie en gemeente werken samen aan Eerbeek – Loenen 2030

EERBEEK – Industriekern Eerbeek Loenen (IKEL), provincie Gelderland en de gemeente Brummen gaan samen verder met het project Eerbeek – Loenen 2030. Hierin wordt samengewerkt aan het verbeteren op het gebied van leefbaarheid, energie en economie in de kernen.

Met het vaststellen van het bestemmingsplan voor grote delen van Eerbeek is er weer ruimte ontstaan om na te denken over de gewenste toekomstige ontwikkeling van Eerbeek. Industriekern Eerbeek Loenen (IKEL), de provincie Gelderland en het Brummense gemeentebestuur werken daarbij al geruime tijd samen. Begin dit jaar hebben deze partijen aangegeven dat zij verder willen onderzoeken of een meer structurele, onderlinge samenwerking meerwaarde oplevert. Dit moet vooral gelden voor projecten die een positieve bijdrage leveren aan leefbaarheid, energie en economie. De wens bestaat in Eerbeek om de leefbaarheid in het dorp te vergroten en om de concurrentiepositie van het papiercluster op de internationale markt te versterken.

Hannie Elfrink van Dorpsraad Eerbeek-Hall, gedeputeerde Jan Markink van de provincie, IKEL-voorzitter Dirk Schut, Ed van Dam van wijkraad Eerbeek-Zuid en wethouder Peter-Paul Steinweg van de gemeente Brummen ondertekenden op maandag 1 oktober een intentieovereenkomst. Hierin is afgesproken hoe de drie partijen gaan samenwerken en welke projecten verder uitgewerkt worden. Ook de wijk- en dorpsraden vervullen een belangrijke rol in dit proces. Mogelijk sluit later ook de gemeente Apeldoorn nog aan, mede gezien de betrokkenheid bij het industrieterrein in Loenen.
De komende tijd wordt vooral gekeken naar de haalbaarheid van de verschillende projecten, momenteel zijn dat er negen. Hierbij wordt ook gekeken of projecten voldoende impact hebben. Tijdens dit proces kunnen projecten worden toegevoegd en kunnen projecten afvallen.

Vanaf half oktober is een speciale projectwebsite online via www.eerbeekloenen2030.nl.

Lees ook

Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

BRUMMEN – Ondanks alle maatregelen omtrent het coronavirus, was het voor drie nieuwkomers Olga, Nahle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.