Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Ideale woonplaats

Ik vind: Ideale woonplaats

Ik vind: Ideale woonplaats

Ik vind dat Doesburg de ‘menselijke maat’ heeft en daardoor de meest ideale woonplaats is van Gelderland. We zitten tussen servet (Rozendaal) en tafellaken (Arnhem). Na ruim drie jaar woongenot spreek ik al uit ervaring. Bekijk de bloeiende gevarieerde middenstand. Wij missen geen V&D want wij hebben al ruim een eeuw het mooiste warenhuis van Nederland. Fantastisch personeel met een heel groot assortiment. ‘Nee’ verkopen ze niet. Heb je iets nodig, vraag het aan Paul Staarink en hij snelt naar zolder en komt er mee tevoorschijn. Als je zin hebt in snoep loop je even verder want daar maken ze het. LekkerszenZo doet zijn naam eer aan. Voor fijnproevers zijn er kaas- en chocoladewinkels met exclusieve lekkernijen. Verder lopend hoor je bij de Grote Beer heerlijke gitaarmuziek. Een soort ‘arbeidsvitaminen’ en een ‘lichtend’ voorbeeld van genieten rond deze creatieve lampenmakerij. Genietend van een kop koffie op één van de vele leuke terrassen begroet je ex-wethouder Jansen op de fiets die nog dagelijks gezellig zijn ronde doet. In onze stad kun je op straat je wensen makkelijk kwijt aan wethouders en raadsleden. Het zijn allemaal vriendelijke mensen. Politiek is in Doesburg nog makkelijk te volgen. Openbaar vervoer is in de binnenstad niet aanwezig omdat alles op loopafstand is. Wel kunnen ouderen van de Plusbus gebruik maken.
Gaat er dan nooit wat mis? Ja ik zie een nieuw openbaar toilet staan op de Bleek tussen twee picknick tafels. De verdeling van ondergrondse afvalcontainers over de diverse wijken klopte niet etcetera. Maar dat soort problemen lossen we op. Ook voor festiviteiten hoef je deze Hanzestad niet uit. De Kadedagen, Hanzefeest, Binnenste Buiten, Montmartre en Doesburg Jazz; elke maand is er wat te doen. Heel vaak wordt dit mogelijk gemaakt door dezelfde vrijwilligers. Doesburg is een kleurrijke historische Hanzestad aan de mooie IJssel waar het goed wonen is.

Henny Slokker

Lees ook

SP overhandigt cheque aan speeltuin Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 8 mei was een bijzonder moment voor iedereen die speeltuin Kindervreugd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.