Home / Ik vind: Doesburgsedijk

Ik vind: Doesburgsedijk

Ik vind: Doesburgsedijk

Als Burgerinitiatiefgroep Elferink willen we publiekelijk de noodzaak aantonen voor het openhouden van de Doesburgsedijk aan de partijen (waaronder gemeente, provincie) die hem in 2019 botweg willen afsluiten voor autoverkeer. We moeten ze wakker maken; dit kan écht niet. De raadsleden en B&W moeten ook via de post weten, dat wat ik in de raad met hen bespreek – het openhouden van de Doesburgse dijk voor autoverkeer – gewoon rechtstreeks van de Dierenaren, Doesburgers etc. afkomt.
Dat geeft mij dus democratisch recht van spreken, waardoor de partijen genoodzaakt zijn, het openhouden van die dijk voor autoverkeer bespreekbaar te maken. En een aanpassing van een eerdere gedateerde overeenkomt zien te bemiddelen, maar ditmaal mét de burgers erbij. Er moet een nieuw convenant komen met meer maatschappelijk draagvlak.
Ik roep mensen op om B&W en de raadsleden te laten weten dat de Doesburgsedijk open moet blijven voor personenauto’s in 2019 en dat via het mailadres griffie@rheden.nl te laten weten. Dit met vermelding van uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Graag met een cc naar de burgerinitiatiefgroep: r11rink@gmail.com. De nadelen van de sluiting van de Doesburgsedijk: je moet helemaal omrijden om Hof te Dieren en je gaat de stoplichten en auto’s tegemoet. Het milieu wordt daardoor nog meer vervuild en er is meer kans op blikschade. Bovendien wordt Dieren-Zuid onaantrekkelijk voor toerisme wat de winkeliers aldaar de das kan omdoen. Als er niet wordt gereageerd is de kans van slagen gering.

Burgerinitiatiefgroep Elferink

Lees ook

Voetbalclinic v.v. Dieren groot succes

DIEREN – Om het seizoen officieel te openen gaf het 1e elftal van v.v. Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.