Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Algemeen belang?

Ik vind: Algemeen belang?

Ik vind: Algemeen belang?

Wederom is de Mauritiusstraat in Rheden in het nieuws. De Arnhemse rechtbank is tot de conclusie gekomen dat de uitbouw aan het huis in de Mauritiusstraat te Rheden afgebroken moet worden. Het ‘algemeen belang’ vereist dat de regels worden gehandhaafd, aldus de rechtbank.
Maar wat het is algemeen belang? Dat ambtenaren en wethouders van de Gemeente Rheden, koste wat het kost hun gelijk willen halen?
Wikipedia zegt het volgende hierover: “Het algemeen belang is datgene dat voor het welzijn van het volk in zijn geheel nuttig, gewenst of nodig is.” Wat is dat toch bij de Gemeente Rheden? Wiens belang wordt hier gediend? Wie heeft last van deze uitbouw? En waarom gaat iedereen voorbij aan de gemeenteambtenaar die tijdens de bouw controle heeft uitgevoerd en geen op-, of aanmerkingen had! Als de gemeente nou deze ‘controle-ambtenaren’ gaat schrappen – want deze functie is toch nutteloos – dan zijn er weer centjes over voor andere zaken.
Ik besef dat er regels zijn die nageleefd moeten worden, maar heeft de gemeente ook niet zoiets als zorgplicht? Wellicht dat men wat beter moet luisteren naar de mensen die totaal geen bezwaar hebben tegen deze uitbouw. Zowel door de gemeente als door de aannemer zijn er fouten gemaakt; dan kies je toch voor een middenweg? Los dit op zonder al die rechtbanken; wat dit allemaal kost…
Familie Kruithof heeft de zorg op zich genomen door kinderen te adopteren die nu deel mogen nemen aan een menswaardig bestaan en ze vooral een thuis heeft gegeven. Dat is pas zorgplicht! Daar zou men trots op moeten zijn. En heeft men bij de gemeente stilgestaan hoe het eruit gaat zien wanneer dit weer afgebroken moet worden? En wie gaat dit betalen?
Misschien is het een idee om handtekeningen te verzamelen en deze in te dienen bij de gemeente zodat er dan wel wordt geluisterd naar de burgers. Tenslotte zitten zij er voor ons belang.

J. Smits
Rheden

Lees ook

Vanaf zondag weer vieringen in Emmaüskerk Dieren

DIEREN – Vanaf zondag 5 juli is de Emmaüskerk in Dieren, onderdeel van de Eusebiusparochie, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.