Home / Rheden-Regiobode / Hoe schoon is onze kleding?

Hoe schoon is onze kleding?

DIEREN – De werkgroep Geloof en Maatschappij van de Raad van Kerken Veluwezoom houdt zondag 14 oktober een thema-avond, getiteld Hoe schoon is onze kleding? Corita Johannes van CNV Internationaal spreekt over dit onderwerp en aanwezigen kunnen kijken en luisteren naar het verhaal van kledingarbeidster Sri uit Indonesië.
Veel kleding die in Nederland in de winkels ligt, komt uit lage-lonen-landen. De kledingindustrie zorgt voor veel werkgelegenheid, maar helaas zijn de arbeidsomstandigheden nog steeds slecht. Werknemers maken vaak extreem lange werkdagen, worden zwaar onderbetaald en werken in ongezonde omstandigheden. Daarom komen de volgende vragen aan bod: Eerlijk gemaakte kleding, is dat eigenlijk wel mogelijk? En hoe kunnen we daar vanuit Nederland aan bijdragen?
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Ontmoetingskerk. De toegang is vrij, na afloop wordt een collecte gehouden.

Lees ook

Vuil verzameld in Velp-Zuid

VELP – Sigarettenpeuken, bierblikjes, lege flesjes en mondkapjes. De zeventien mensen die zaterdag in Velp-Zuid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.