Home / Brummen-Regiobode / Hanze Projectkoor zingt zestiende-eeuwse vuurgedichten

Hanze Projectkoor zingt zestiende-eeuwse vuurgedichten

BRUMMEN – Op zaterdagavond 20 oktober zingt het Hanze Projectkoor in de Pancratiuskerk in Brummen zestiende-eeuwse vuurgedichten. Onder de noemer Fire Songs is de kerk deze avond het toneel van Barokke muziekgolven.

In Fire Songs staat het innerlijk vuur centraal, van de liefde, van het enthousiasme, van de religieuze extase en van naar binnen gekeerde verstilling in meditatieve psalmzettingen. Naast de beroemde Klacht van Ariadne van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi klinken dezelfde heftige renaissance-teksten door de hedendaagse Amerikaan Morten Lauridsen.

Na eerdere succesvolle concerten verenigden zangers uit Deventer, Zutphen en wijde omgeving zich in dit vijfde koorproject. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel. De Zwitserse sopraan Vera Hiltbrunner (foto) neemt de hoge solo voor haar rekening in het Miserere Mei van Allegri, van de jonge Mozart. Van Henry Purcell zingt zij onder meer Sweeter than Roses, begeleid door Andreas Westermann op klavecimbel.

Het concert vindt plaats op zaterdag 20 oktober, vanaf 20.00 uur in de Sint-Pancratiuskerk in Brummen. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro en aan de kassa 17 euro, jongeren tussen de 15 en 25 jaar betalen 7 euro. Kaarten zijn te bestellen via kaarten@hanzeprojecten.nl of tel. 06 – 28705636.

www.hanzeprojecten.nl

Lees ook

Jachthoornspel op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Zondag 1 augustus spelen de jachthoornblazers van ensemble de Overlopers uit Hoenderloo weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.