Home / Rheden-Regiobode / Gratis cursus Digisterker in Rheden

Gratis cursus Digisterker in Rheden

RHEDEN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Veluwezoom vanaf donderdag 25 oktober een vierdelige, gratis cursus Digisterker, die mensen leert werken met de elektronische overheid. De cursus vindt plaats in dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur. Deelnemers leren stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. Ook gaat het over toeslagen aanvragen en online afspraken maken. Van tevoren aanmelden is gewenst. Dat kan onder anderen via Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06 – 10239493.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.