Home / Rheden-Regiobode / Glutenvrije piet bij intocht Sint in Velp

Glutenvrije piet bij intocht Sint in Velp

VELP – De stichting Sinterklaas in Velp introduceert dit jaar de glutenvrije piet. Een Sinterklaasfeest is voor alle kinderen, dus ook voor glutenvrije kinderen. Bij de aankomst van Sinterklaas op 24 november loopt tussen alle knechten van Sinterklaas een speciaal herkenbare glutenvrije Piet met glutenvrije pepernoten. Die zijn exclusief uit Spanje meegekomen voor kinderen met een glutenvrij dieet.
De glutenvrije Piet bewaakt zijn pepernoten enorm goed, want ze hebben verstand van gluten(-intolerantie) en kruisbesmetting.

De glutenvrije piet is straks herkenbaar aan een speciaal groene outfit met het logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De kinderen, die graag het glutenvrije strooigoed willen krijgen, moeten zich natuurlijk ook herkenbaar maken. Dat kan met speciale vlaggetjes en kleurplaten. Op de website en de Facebookpagina van Sinterklaas in Velp wordt bekendgemaakt waar die kleurplaten en vlaggetjes te verkrijgen zijn.

De nieuwe, speciale piet heeft ook een speciaal pietenpak nodig. “Tussen al het kleurrijke geheel van de hele grote pietengroep (50) moet deze ‘groene’ piet opvallen”, volgens Jan Huurman, secretaris en initiatiefnemer van de stichting Sinterklaas in Velp. Aangezien de financiële middelen van de stichting beperkt zijn, is de stichting op zoek naar sponsoren voor dit pietenpak, dat voor de gelegenheid gemaakt moet worden. De kosten zijn ongeveer 300 euro. Voor sponsoring kan contact worden opgenomen met secretaris@sinterklaasinvelp.nl of tel. 06 – 24166241.

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.