Home / Doesburg-Regiobode / Giesbeek op de schop

Giesbeek op de schop

GIESBEEK – Giesbeek gaat grotendeels op de schop. De gemeente Zevenaar gaat de komende periode aan de slag met nieuwe riolering, betere infiltratie en verdeling van het regenwater, een extra rioleringsgemaal, nieuwe bestrating en meer kleur in het straatbeeld van Giesbeek. Voor een Giesbeek dat niet alleen beter bestand is tegen klimaatveranderingen, maar ook weer mooier oogt.

Aannemer KWS is gestart met de werkzaamheden. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, hield de gemeente Zevenaar op 16 oktober een startbijeenkomst. Liesbeth Knuman, lid van de inwoners-klankbordgroep en wethouder Carla Koers onthulden het projectbord.

Al vroegtijdig zijn de inwoners van Giesbeek betrokken bij het project. Zij konden meedenken in het ontwerpproces. Er is ook een klankbordgroep, bestaande uit inwoners van het projectgebied, opgericht. Een aanwezige inwoonster zegt erg blij te zijn dat de riolering vervangen wordt. “We hebben nu vaak wateroverlast bij hevige regen. De plannen zijn goed en het dorp wordt ook gelijk mooier.”

Doel van het project is het vervangen van de verouderde riolering, trottoirs, wegen en parkeerplaatsen. Er is een extra rioleringsgemaal geplaatst aan de Zwalmstraat. Hierdoor is er nu een gescheiden rioolstelsel. Het regenwater zal daar waar het kan in de grond infiltreren. Het vuile water gaat naar het rioleringsgemaal. De gemeente stimuleert ook het afkoppelen van het hemelwater. Er zijn veel manieren om dit te realiseren. Inwoners van Giesbeek kunnen bij de gemeente terecht voor informatie. Door af te koppelen wordt het riool veel minder belast bij hevige regenval.

Ook wordt het groen, waar nodig, vervangen. Een groot gedeelte van Giesbeek zal een nieuwe uitstraling krijgen. Wethouder Koers riep de inwoners op om hun ideeën voor het plein met de gemeente te delen. In het voorjaar wil de gemeente Zevenaar samen met de inwoners een ontwerp maken voor de inrichting van het dorpsplein. Mevrouw Knuman: “Giesbeek is omsloten door wegen en het water, een mooi plein zou een aanvulling zijn voor het dorp. En dan het liefst met veel groen”.

Lees ook

Bronckhorst komt nog rond en stelt moeilijke keuzes uit

GEM. BRONCKHORST – Het is de gemeente Bronckhorst gelukt een sluitende begroting te presenteren voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.