Home / Brummen-Regiobode / Gezocht: vrijwilligers met passie voor taal

Gezocht: vrijwilligers met passie voor taal

BRUMMEN – Taalhuis Brummen-Voorst is op zoek naar taalvrijwilligers. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (zestien jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen.

Ook in de gemeente Brummen is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in het dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.
Om aan de vraag van de taalvragers te voldoen zijn vrijwilligers hard nodig. Daarom doet het Taalhuis Brummen-Voorst een oproep aan een ieder die passie heeft voor taal en een ander wil helpen om de Nederlandse taal beter te spreken, lezen of schrijven. Dit kan in groepsverband of als taalmaatje. Om te zorgen dat elke taalvrijwilliger een rol krijgt die past, wordt goed gekeken naar wat de interesses en ervaringen zijn. Daarom start het Taalhuis in november met de taaltraining Taal voor het leven. Deelname is gratis; na het afronden van deze training wordt de taalvrijwilliger ingezet om een taalvrager verder te helpen. De training wordt gegeven op donderdag 1, 8, 15 en 22 november in de bibliotheek in Brummen en duurt iedere keer van 19.00 tot 22.00 uur. Er is ruimte voor maximaal veertien deelnemers.

taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl

Lees ook

Gemeente Brummen moet financiële situatie structureel verbeteren met herstelplan

GEM. BRUMMEN – Niet overhaast gaan bezuinigen, maar een weloverwogen herstelplan opstellen waar de gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.