Home / Brummen-Regiobode / Fruit persen in Loenen

Fruit persen in Loenen

LOENEN – Op vrijdag 19 oktober komt de mobiele sap-pers langs op boerderij de Groote Modderkolk in Loenen en is het mogelijk je eigen sap te maken. Als je tenminste fruitbomen met appels of peren hebt.

De tips van organisator Natuurmonumenten: “Bewaar je fruit op een koele, donkere plek of oogst het kort van tevoren. Op de persdag neem je je fruit en eventueel groente mee. Dat wordt gewassen, gesneden en geperst. Na kort pasteuriseren wordt het sap verpakt in een handige sap-tap. Zo blijft het minstens een jaar houdbaar.”
Op de website van de Sappers uit Voorst, www.desappers.nl, is te lezen hoe het allemaal werkt. Aanmelden kan ook op deze website.
Bezoekers zijn ook welkom zonder fruit. Op het erf van de Groote Modderkolk is van alles te beleven, zoals een wandeling in de omgeving, neem een kijkje bij de dieren op het open erf de Groote Modderkolk en neem een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart uit de koffie- en theeschenkerij. Een boswachter is aanwezig en geeft kleine rondleidingen op het erf.

facebook.com/DeVeluwe

Lees ook

Herfstcollectie bij Kledingbank

EERBEEK – De Kledingbank Eerbeek in Tjark Riks Centrum in Eerbeek is weer open. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.