Home / Alle-Regiobode / Extra geld voor herdenking 75 jaar vrijheid

Extra geld voor herdenking 75 jaar vrijheid

REGIO – Het Gelders bestuur wil 5,5 miljoen euro extra uittrekken voor het herdenken en vieren van 75 jaar Market Garden in 2019 en 75 jaar vrijheid in 2020. Samen met regio’s en gemeenten werken Gedeputeerde Staten (GS) hiervoor aan het programma Gelderland Herdenkt.

Het programma bestaat uit vijf regionale programma’s en drie grote Gelderse evenementen. Naast het herdenken, richten de activiteiten zich ook op het vieren van de vrijheid en de betekenis daarvan. In totaal zal het programma rond de 16 miljoen euro kosten. De regio Veluwe kiest voor de thema’s Market Garden, bevrijding door de Canadezen en de Joodse geschiedenis op de Veluwe. Vanuit de regio Achterhoek ligt het accent op de bevrijding vanuit de Achterhoek van het noorden van Nederland en het samen vieren van de vrijheid. De komende tijd zullen alle onderdelen van het gezamenlijk programma Gelderland Herdenkt verder worden uitgewerkt.

Lees ook

Rick Evers: Emma, Sam en Monique

Monique is mijn held. Zij kent mij helemaal niet en ik ken haar eigenlijk ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.