Home / Nieuws / EO houdt discussie over de jacht in Rheden

EO houdt discussie over de jacht in Rheden

RHEDEN – Op woensdag 31 oktober houdt de EO in Rheden een discussiebijeenkomst over de jacht onder de noemer NieuwLicht Café. Onder leiding van Tijs van den Brink gaat een aantal experts en bezoekers met elkaar in gesprek over dit onderwerp.

Het grootwild komt geregeld in het nieuws in Nederland, onder meer door een toenemend aantal wilde zwijnen op de Veluwe en te veel herten bij de Oostvaardersplassen. Vragen die aan de orde komen tijdens de discussiebijeenkomst: Hoe moeten we omgaan met die grote aantallen wild in Nederland? Is schieten echt nodig? Hoe kijken we eigenlijk naar dieren? Ook is het de vraag of het doden van zoveel dieren wel wenselijk is.
De bijeenkomst vindt plaats in Restaurant Houtplaats aan de Schietbergseweg 28 en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur en de verwachte eindtijd is 22.00 uur. Daarna kan er tijdens de borrel nog verder nagepraat worden. De toegang is gratis.
De discussiebijeenkomst volgt op een tv-uitzending van de EO die gemaakt is over dit onderwerp. Deze is te zien op zondag 4 november bij NPO 2 om 22.40 uur. Meer info en aanmelden kan via de Facebookpagina van NieuwLicht: www.facebook.com/nieuwlicht

Lees ook

Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont dinsdag 29 september, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.