Home / Belangrijk / Eerste stap naar gezondheidsnetwerk

Eerste stap naar gezondheidsnetwerk

BRUMMEN/EERBEEK – De gemeente Brummen wil zich inzetten om de samenwerking tussen professionals op het gebied van zorg en welzijn te verbeteren. Dit wil de gemeente onder andere bereiken met het opstarten van een gezondheidsnetwerk.

Wethouder Jolanda Pierik, verantwoordelijk voor het sociale domein, verwelkomde betrokkenen op donderdag 12 september voor een eerste bijeenkomst, waarbij de wenselijkheid van zo’n netwerk aan een aantal partners in het sociale domein werd voorgelegd. “De uitkomst is positief. We gaan praktisch aan de slag en proberen zo samen een netwerk op te bouwen dat gaat bijdragen aan nog betere zorg voor onze inwoners.”

Het waren vertegenwoordigers van huisartsen, SWB, Verian, Riwis, fysiotherapeuten en gemeente die vorige week bij de startbijeenkomst aanwezig waren. “Het was een inspirerende bijeenkomst,” concludeert wethouder Pierik. “Daarbij is door iedereen geconstateerd dat het overleg een vervolg moet krijgen en dat we met concrete onderwerpen en projecten aan de slag gaan.” Als voorbeeld noemt de wethouder een sociale kaart. “Elkaar kennen en weten welk aanbod er is, dat vinden alle partners erg belangrijk. Er gebeuren dan mogelijk minder zaken dubbel en kan goede zorg sneller worden geboden.”

Lees ook

Bedrijvenpark Veldhuizen voorziet in eigen stroom

LOENEN – Max van Oorspronk van Zesruit BV heeft er lang over nagedacht om zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.