Home / Alle-Regiobode / Een weekend geen treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen

Een weekend geen treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen

DIEREN – Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Arnhem-Zutphen. De vervoerder zet bussen in. In dat weekend wordt er zowel overdag als ‘s nachts gewerkt aan het project Onderdoorgang Kanaalweg Dieren.

De aannemer verwijdert de spoorwegovergang aan de Kanaalweg (N786) definitief. Daarnaast worden damwandplanken in de grond gebracht ter voorbereiding op de daadwerkelijke bouw van de onderdoorgang.

De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786) vervangen. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen verwijdert BAM de spoorwegovergang en komen er damwandplanken onder het spoor, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsmast vernieuwd. De werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden wanneer er geen treinen rijden.

Spoorwegbeheerder ProRail combineert meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er in deze treinvrije periode onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in De Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast.

Voorafgaand aan deze werkzaamheden werkt Combinatie Traverse Dieren in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober ter hoogte van de spoorwegovergang Wilhelminaweg. In de avond en nacht wordt het asfalt van de rijbaan tussen de spoorbomen en de spoorrails vervangen.

Check voor vertrek de NS-reisplanner of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of via tel. 0900 – 9292 (0,90 cent per minuut).

www.traversedieren.nl

Lees ook

Foi, foi: Gerrit Sangers

D’r bint heel wat luu die ut dialect, de streektaal dus, un warm hart toedraag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.