Home / Brummen-Regiobode / Dierenvoedselbank Brummen in nieuwe stichting

Dierenvoedselbank Brummen in nieuwe stichting

BRUMMEN – In de gemeente Brummen is onlangs de nieuwe Stichting Dierenvoedselbank Brummen opgericht. Hier kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor voer voor hun huisdieren. Inmiddels telt de stichting ruim 35 leden.

Stichting Dierenvoedselbank Brummen is er voor iedereen die een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente. Ook mensen met inkomen van maximaal 130 procent van de bijstandsnorm kunnen in aanmerking komen, evenals mensen die een schuldenregeling hebben via Team voor Elkaar of een bewindvoerdersinstantie. Aanmelden voor hulp van de Dierenvoedselbank kan door een e-mail te sturen naar dierenvoedselbankbrummen@gmail.com. Geef bij aanmelding naam, adres, diersoort en e-mailadres op. Geef bij een hond ook aan of het een grote, middelgrote of kleine hond is. Per huishouden geldt een maximale uitgifte van voer voor twee huisdieren.

Stichting Dierenvoedselbank Brummen werkt samen met Stichting Rhienderen in Brummen. Deze stichting beschikt over een ruimte voor opslag, maar ook is daar het uitgiftepunt van diervoer voor Brummen. De leden van de voedselbank worden via e-mail op de hoogte gesteld van een uitgifte van dierenvoer.

De Dierenvoedselbank is volledig afhankelijk van giften van sponsoren of donateurs. De vraag om voer zal dan ook altijd blijven bestaan, voor honden, katten, cavia’s, vogels en ga zo maar door. Ook is de stichting blij met vlooien- en tekenmiddelen. Dierenvoer voor de stichting wordt ingenomen bij Stichting Rhienderen aan de Hazenberg 18L in Brummen. Voor Eerbeek is er vooralsnog geen vast adres. Wie dierenvoer wil schenken, kan contact opnemen met de Stichting voor een geschikt afhaalmoment.
De Brummense Dierenvoedselbank wordt onder andere gesponsord door Denkadog, Panzi-Pet Benelux en Doggylicious Eerbeek. Het oprichten van de stichting is mogelijk gemaakt door Notariskantoor Pels Rijcken uit Apeldoorn, dat geheel kosteloos de stukken in orde heeft gemaakt.

Tel. 06 – 52887592

Lees ook

Fietsexcursie naar wildobservatie

HOENDERLOO – Bezoekers aan de Hoge Veluwe kunnen zondag 1 november deelnemen aan een fietsexcursie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.